Joghurtos szilvalevesHozzávalók
– 50 dkg szilva,
– 1 pohár natúr joghurt,
– 2 evőkanál liszt,
– 1 kávéskanál fahéj,
– 1 vanília rúd,
– szegfűszeg,
– 2 evőkanál cukor vagy méz,
– csipetnyi só,
– 1 kisebb citrom reszelt héja,
– néhány csepp rum (elhagyható, főleg ha gyermekek is fogyasztják).
Elkészítés
A szilvát alaposan mossuk meg, magozzuk ki, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Tegyük bele a vanília rudat, a cukrot, a fahéjat, a reszelt citromhéjat, a szegfűszeget és a sót, majd forraljuk fel. Közben a lisztet keverjük simára a joghurttal. Ha a szilva megpuhult, habarjuk be a lisztes joghurtos keverékkel. Aromaként néhány csepp rummal ízesíthetjük ? ízlés szerint. A fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.
Jó étvágyat.
Kedves Katika !
Rátévedtem a blogodra. Elolvastam a heti horoszkópot, és talált,mert tényleg a
régi ruhákat szanáltam ki.
Nagyon tetszettek a receptjeid, majd kipróbálgatom.
Sanyi bácsival találkozva üdvözöltelek és mondtam , hogy egy időpontot meg kellene beszélni mikor rá szánnád magad egy UH.-ra.
/hétfő vagy a szerda jó, délután/
Jó éjt ! Szia ! Jutka