Céklaleves

Hozzávalók:

30-40 dkg céklasaláta
2 dl tejszín
1 evőkanálnyi liszt
cukor

Elkészítése:

A céklát szedd ki a levéből, s vágd apróra. 6 dl vízhez adj néhány kanálnyi céklalét, sót, cukrot, tedd bele a céklát, és forrald fel. A liszttel és a tejszínnel készíts habarást, s sűrítsd be vele a levest. Még egyszer forrald össze, – ha kell – még sózd, cukrozd, s hagyd kihűlni. Végül fedd le, s a tálalásig legalább fél óra hosszan tartsd a hűtőszekrényben.

 

Jó étvágyat.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen