Frankfurtileves

Hozzávalók:

40 dkg kelkáposzta,
2 db sárgarépa,
25 dkg burgonya,
1 kis fej
vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olaj,
1 púpozott evőkanál liszt,
1 dl tejföl,
2 pár virsli,
1 db húsleveskocka,
köménymag, pirospaprika.

Elkészítése:

A kelt torzsázzuk ki, vágjuk vékony laskára és a megtisztított, karikára vágott sárgarépával, a burgonyával, köménymaggal tegyük fazékba. 1,5 liter vízzel öntsük fel, majd a fokhagymát és a húsleveskockát dobjuk bele. Lefedve főzzük puhára a zöldségeket. Az olajon a liszttel meg a reszelt vöröshagymával készítsünk barna színű rántást, szórjuk meg pirospaprikával,s a levest sűrítsük be vele. A végén a karikára vágott virslit is adjuk hozzá, és két-három perces forralás után, tejföllel gazdagítva tálaljuk.

 

Jó étvágyat.

Be Sociable, Share!

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen