Csicseriborsó leves
Hozzávalók:
1 doboz csicseriborsó konzerv, (vagy 30 dkg szárított csicseriborsó egy egész estére vízbe áztatva,másnap lecsöpögtetve),
2 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa,
só, bors, babérlevél, fél kocka zöldségleves kocka,
kb.1 dl olíva olaj, 1 citrom.
Elkészítési mód
A hagymát apróra vágtam és az olajon megfonnyasztottam, hozzáreszeltem a sárgarépát és átpirítottam.Ekkor hozzáöntöttem a csicseriborsót (levétől lecsöpögtetve), fűszereztem sóval, borssal, a babérlevéllel, a zöldségkockával és felöntöttem annyi vízzel, hogy jó két-három ujjnyira ellepje. Úgy egy óra alatt készre főtt.Szükség esetén még lehet egy kis vizet hozzáönteni.Tálaláskor meglocsoltam citromlével.
Jó étvágyat.