Csicseriborsó leves

 

 Hozzávalók:

 

 

1 doboz csicseriborsó konzerv, (vagy 30 dkg szárított csicseriborsó egy egész estére vízbe áztatva,másnap lecsöpögtetve),

2 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa,

só, bors, babérlevél, fél kocka zöldségleves kocka,

kb.1 dl olíva olaj, 1 citrom.

 

Elkészítési mód

 

A hagymát apróra vágtam és az olajon megfonnyasztottam, hozzáreszeltem a sárgarépát és átpirítottam.Ekkor hozzáöntöttem a csicseriborsót (levétől lecsöpögtetve), fűszereztem sóval, borssal, a babérlevéllel, a zöldségkockával és felöntöttem annyi vízzel, hogy jó két-három ujjnyira ellepje. Úgy egy óra alatt készre főtt.Szükség esetén még lehet egy kis vizet hozzáönteni.Tálaláskor meglocsoltam citromlével.

 

 

Jó étvágyat.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen