Korhelyleves

Hozzávalók:

 

 

75 dkg savanyú káposzta
25 dkg füstölt tarja kockára vágva
10 dkg szárazkolbász karikára vágva
10 dkg kolozsvári szalonna apróra vágva
2 pár virsli karikára vágva
2 fej vöröshagyma apróra vágva
2 dkg zsír, szalonnabőr
pirospaprika, szemes bors,
2-3 szárított piros erős paprika
babér, piros arany, pörköltkrém,
4 dl tejföl, 2 dl vörösbor

 

 

Elkészítése:

Majdnem ugyanúgy készül, mint a töltött káposzta. A szalonna zsírján megpirítjuk a hagymát, rátesszük a füstölt húst és a vékony karikára vágott kolbászt.

 

Mikor levet enged, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük a borral, majd beletesszük a fűszereket és a szalonnabőrt.

 

Egy óra főzés után beletesszük a káposztát a levével együtt, 2 dl tejföllel, és még másfél óráig főzzük.

 

Ezután 2 dl tejföllel behabarjuk és beletesszük a karikára vágott virslit, két-három perc forrás után kész.

 

Akkor jó, ha két-három napig hűtőben tartjuk, naponta 5-10 percre felforraljuk. (Ez minden savanyú káposztára igaz!

 

 

 

 

Jó étvágyat.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen