Korhelyleves

Hozzávalók:

 

 

75 dkg savanyú káposzta
25 dkg füstölt tarja kockára vágva
10 dkg szárazkolbász karikára vágva
10 dkg kolozsvári szalonna apróra vágva
2 pár virsli karikára vágva
2 fej vöröshagyma apróra vágva
2 dkg zsír, szalonnabőr
pirospaprika, szemes bors,
2-3 szárított piros erős paprika
babér, piros arany, pörköltkrém,
4 dl tejföl, 2 dl vörösbor

 

 

Elkészítése:

Majdnem ugyanúgy készül, mint a töltött káposzta. A szalonna zsírján megpirítjuk a hagymát, rátesszük a füstölt húst és a vékony karikára vágott kolbászt.

 

Mikor levet enged, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük a borral, majd beletesszük a fűszereket és a szalonnabőrt.

 

Egy óra főzés után beletesszük a káposztát a levével együtt, 2 dl tejföllel, és még másfél óráig főzzük.

 

Ezután 2 dl tejföllel behabarjuk és beletesszük a karikára vágott virslit, két-három perc forrás után kész.

 

Akkor jó, ha két-három napig hűtőben tartjuk, naponta 5-10 percre felforraljuk. (Ez minden savanyú káposztára igaz!

 

 

 

 

Jó étvágyat.

 

Be Sociable, Share!

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
Statisztika
Warning: Illegal string offset 'timestamp' in /USER/dlap/bvkati/wordpress/wp-content/plugins/firestats/firestats-wordpress.php on line 1081 Warning: Illegal string offset 'timestamp' in /USER/dlap/bvkati/wordpress/wp-content/plugins/firestats/firestats-wordpress.php on line 1081 Warning: Illegal string offset 'timestamp' in /USER/dlap/bvkati/wordpress/wp-content/plugins/firestats/firestats-wordpress.php on line 1081 Warning: Illegal string offset 'timestamp' in /USER/dlap/bvkati/wordpress/wp-content/plugins/firestats/firestats-wordpress.php on line 1081
  • Megtekintett oldalak : 776204
  • Egyedi látogatók : 414830
  • Megtekintett oldalak 24 órája : 485
  • Egyedi látogatók 24 órája : 245
PageRank ikon ingyen