Zellerkrémleves

Hozzávalók:

0,5 kg zeller,
5 dkg vaj,
1 liter csontlé (leveskockából is lehet),
1 tojássárgája,
2 dl tejföl,
1 púpozott evőkanál liszt,
csipetnyi cukor,
pirított zsemlekocka,
tejszín

Elkészítése:

A megtisztított, jól megmosott zellert karikára vágjuk, a csontlében puhára pároljuk, beletesszük a vajat, ízlés szerint megsózzuk, majd összeturmixoljuk. A lisztet a tejföllel és a tojássárgájával jól kikeverjük és besűrítjük vele a levest. Ha szükséges kevés cukorral ízesítjük. Pirított zsemlemorzsával és kevés tejszínhabbal kínáljuk.

 

 

 Jó étvágyat

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen